Zdeněk Klumpar

Zdeněk Klumpar

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

Filmografie

Herec/čka

2018

Pouť

Seriál - Komedie, Drama


2017

Modrý kód

Seriál - Drama, Romantický


2016

Polda

Seriál - Komedie, Krimi

Já, Mattoni

Seriál - Životopisný, Drama, Historický

Die Glasbläserin

Film - Drama, Historický


2009

Vyprávěj

Seriál - Komedie, Rodinný, Drama


2004

Redakce

Seriál - Komedie, Drama


1992

Don Gio

Film - Hudební


1983

Ples v opeře

Film - Hudební

Životopis

Zdeněk Klumpar se narodil v roce 1957 v Novém Jičíně. Absolvoval studium zpěvu na konzervatoři v Ostravě u prof. Zdeňky Divákové a pak studium zpěvu na hudební fakultě AMU v Praze ve třídě prof. Přemysla Kočího ( 1983 ). V letech 1984 – 1991 působil jako sólista opery v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích, kde jsem ztvárnil řadu operních i operetních rolí oboru baryton.

Zároveň se věnoval i koncertní činnosti s operním, operetním a písňovým repertoárem.  V roce 1991 přijal angažmá v netradičním operním komorním souboru Opera Mozart Praha a zároveň  se začal věnovat pěvecké pedagogice. Průběžně v té době umělecky pracoval s Českou televizí, rozhlasem a se zahraničními produkcemi (RIAS TV) pro, které jsem natáčel árie W. A. Mozarta. Hrál v hudebních filmech české i zahraniční produkce (Mí pražané mi rozumějí, Mozart v Praze, Don Gio, Ples v Opeře).

V letech 1992 – 1998 vykonával funkci ředitele Soukromé pěvecké konzervatoře Praha. Také zde působil jako pedagog zpěvu a herectví. V období let 1997 - 1998 působil jako hlasový poradce a pedagog na divadelní fakultě AMU Praha na katedře Alternativního herectví u prof. I. Vyskočila.

Pro Hudební festival Hluboká 2000 - 2005 mimo jiné režijně nastudoval operu W.A.Mozarta Bastien a Bastienka a pořad Mozart převážně nevážně. Je držitelem Umělecké ceny za vynikající interpretaci role Hraběte Luny – G.Verdi, Trubadúr.

V současné době je ředitelem umělecké agentury, pořádá koncerty a pěvecké i herecké mistrovské kurzy. Přijímá menší role v českých seriálech (REDAKCE, VYPRÁVĚJ) a reklamách.

Vojtěch "alexrell" Holotík

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.