Jan Kučera

Jan Kučera

Osobnostcsfd.cz

Herec, Skladatel

11. října, 1977, Klatovy, Československo

Filmografie

Herec

2022

Zahajovací koncert k předsednictví ČR v Radě EU

Film - Hudební


Skladatel

2022

Pánský klub

Film - Komedie


2021

Rodinka Tlučhořovi aneb Byli jsme a budem

Film - Komedie


2012

Jeppe z vršku

Film - Komedie

Životopis

Dirigent, skladatel a klavírista Jan Kučera patří mezi nejvšestrannější české umělce. Jako skladatel zasahuje do mnoha oblastí, tvoří kompozice symfonické, komorní i písňové a zároveň má na svém kontě přes čtyřicet scénických hudeb k inscenacím pražských i oblastních divadelních scén (do širšího povědomí se dostala jeho úprava hudby k představení „Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?“).

Jako dirigent dlouhodobě spolupracuje s předními českými orchestry, především se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu či se Symfonickým orchestrem hl. m. Prahy FOK, šest sezón byl angažován jako šéfdirigent Karlovarského symfonického orchestru. Působí i na operní scéně – na Nové scéně Národního divadla v Praze uvedl svoji komickou operu „Rudá Marie“, komponovanou na námět kultovního rozhlasového seriálu „Rodinka Tlučhořových“ autorů Oldřicha Kaisera a Jiřího Lábuse.

Je autorem baletů „Tři mušketýři“ a „Zkrocení zlé ženy“. Jeho skladby uvedla Česká filharmonie, Národní divadlo, Latvian National Opera and Ballet Riga a mnoho dalších významných orchestrů a divadel. Jako skladatel filmové hudby debutoval v roce 2022 hudbou k českému filmu Pánský klub (režie Matěj Balcar).

Skladatel

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.